Veelgestelde vragen

Voor Iedereen die slaapproblemen ervaart en er last van heeft. Heb jij voor je gevoel álles al geprobeerd maar zonder effect? Slaap jij al langere tijd slecht en zou je je fitter willen voelen? Belemmert het je functioneren en heeft het slaapgebrek effect op je gemoed? Dan is slaapcoaching zeker aan te raden! 
Slapen voor Jou is een slaapcoachpraktijk voor jong en oud. Ik heb diploma’s voor volwassen slaapcoaching als ook voor baby’s en kinderslaapcoaching. Mijn jongste cliënt was 3 maanden oud, mijn oudste client 76 jaar oud.
Slaapcoaching Is een coachprogramma op maat om jou te helpen aan een betere slaap. Slaapproblemen kan tientallen oorzaken hebben, dus we gaan op zoek naar welke oorzaken er ten grondslag liggen aan jouw slaapproblemen. Stapsgewijs introduceren we nieuwe gewoonten die van positieve invloed zijn op jouw slaap. Hierdoor ga je week na week beter slapen. Omdat we het met kleine stapjes tegelijk doen is het heel makkelijk om te wennen en goed vol te houden. Slaapcoaching is niet moeilijk om te volgen. Iedereen kan het.
Nee, een slaapcoach schrijft geen slaapmedicatie voor. Bij Slapen voor Jou leren we  jou slapen zónder medicatie en zonder hulpmiddelen. Hierdoor ben je nergens afhankelijk van om goed te slapen. Je hebt alles zelf in huis voor een goede slaap. We leren het je stap voor stap zelf in te zetten. 

Voor volwassenen duurt een gemiddeld slaapcoachtraject tussen de 3,5-8 maanden. Tussen het intakegesprek, de eerste en de tweede afspraak zit gemiddeld 2 weken. Daarna zit er steeds langer tussen de afspraken, zo’n 3 a 4 weken.

Babycoaching duurt gemiddeld 2-4 weken. Baby’s maken sneller stappen dan volwassenen.

Kinderen en tieners zitten daar precies tussenin, met 3-8 weken gemiddeld 

Ieder mens is anders, ieder slaapcoachtraject ziet er anders uit om tot een goede slaap te komen. Een persoonlijk slaapplan is een plan waarin staat hoe slaap voor jou het beste werkt. Wat zijn de do’s en don’ts voor jou om te komen tot een goede slaap.
Helaas kan ik geen garantie geven. Wel kan ik zeggen dat meer dan 90% van de mensen die een slaapcoachtraject volgen na afloop weer goed slapen. Heel soms ligt een medische aandoening ten grondslag aan het slaapprobleem en dan kan ik je niet helpen. Ook is het afhankelijk van de client zelf of hij het maximale uit de coaching haalt. Als hij/zij de adviezen niet opvolgt heeft het geen effect op de slaap. Om deze redenen kan ik geen garantie geven op slaapcoaching. Maar als je gemotiveerd bent, actief aan de slag gaat met de adviezen én geen medische oorzaak hebt van je slaapproblemen, dan zul je al snel tot die 90% mensen behoren die na 3,5 maand weer goed slapen!.