Slaappillen: Droom of nachtmerrie?

blogs
Slaappillen: Droom of nachtmerrie? 4

Slaappillen: droom of nachtmerrie?

Slecht slapen is een ware nachtmerrie. Je voelt je overdag moe, niet scherp, kunt je lastig concentreren, je lontje wordt korter en je hebt geen fut. Als je langere tijd slecht slaapt dan verergeren deze klachten en lijkt het soms alsof er geen eind aan zal komen.

 

‘Pammetjes’

Veel mensen die een periode slecht slapen en ervoor naar de huisarts gaan krijgen slaapmedicatie voorgeschreven, slaappillen. Vaak de bekende ‘pammetjes’ zoals Temazepam, Oxazepam, Lormetazepam, Zolpidem of Zopiclon.

Nu ben ik geen voorstander van slaappillen, maar wanneer ze kortdurend worden ingenomen, zoals 1 of 2 nachten, kan een mentaal negatieve spiraal worden doorbroken. Je krijgt weer vertrouwen in je eigen slaap en kan het zelfstandig weer oppakken.

De reden dat ik geen voorstander ben van het nemen van slaappillen is dat het geen échte oplossing biedt. Ja ok, de medicijnen sederen je, waardoor je het gevoel hebt dat je slaapt. Je bent verlost van die hinderlijke wakkersessies in bed waarbij je de slaap maar niet kunt vatten en je gedachten met je op de loop gaan.

Maar omdat je een slaappil slikt moet je lever overuren draaien om van die toxische stoffen af te komen en kom je helaas niet toe aan kwalitatieve slaap. Het resultaat? Je bent overdag moe, hebt een wattig hoofd en krijgt een gebrek aan energie omdat je niet écht oplaadt. Tel daarbij de bijwerkingen van de slaappillen op. Bizar genoeg staat er bij de meeste bijwerkingen dat je last kunt krijgen van… juist ja: slaapproblemen!


Slaappillen een tijdelijke pleister

Het probleem bij het nemen van slaapmedicatie is dat het geen échte oplossing is voor het onderliggende probleem. Het is een tijdelijke pleister.
Prima om je door de ergste nachten heen te helpen na het verlies van een dierbare of na een heftige medische ingreep.

 

Zelfstandig in- en doorslapen, ja ook jij!

Als je de cirkel van slapeloosheid wilt doorbreken zul je op zoek moeten naar de oorzaak van wat jou wakker houdt. In mijn praktijk kwamen in de loop van de tijd wel 50 oorzaken van slaapproblemen voorbij. Altijd gaat het om een unieke persoonlijke combinatie waar we in de coachsessies achter komen. De oplossing hiervoor haal je niet snel zelf uit een boek of snelle slaaptip van een kennis.

Zelfstandig goed leren slapen zonder hulpmiddelen is voor bijna iedereen mogelijk.
En zelfs op korte termijn. Met behulp van een slaapcoach.

Ben jij klaar voor goede nachten, altijd en overal?
Neem dan de beslissing die je leven gaat veranderen en bel me!
Je bent van harte welkom.

 De schrijver van dit blog

Mijn naam is Carinha Uytterhoeven. Ik ben 
Slaapconsultant en oprichter van slaapcoachpraktijk SLAPEN VOOR JOU

In mijn slaapcoachpraktijk help ik jou met het verbeteren van je slaap. Bij 90% van de cliënten wordt een goede slaap binnen 3,5 maand gerealiseerd. 


Hierbij maakt het niet uit of je al jaren slaapproblemen hebt of dat deze problemen recentelijk zijn ontstaan.

Slaapproblematiek met een medische oorzaak behandel ik niet. Hiervoor verwijs ik graag door naar gespecialiseerde slaapcentra.

775A9512 2 bewerkt